CBC:llä oli vuonna 2004 samanlainen The Greatest Canadian -äänestys kuin Ylen Suuret suomalaiset. Ohjelmahan perustuu brittiläiseen formaattiin.

Niin mielivaltaisille mielikuville kuin nämä äänestykset perustuvatkin, ehkä nekin kertovat jotain kunkin kansakunnan luonteesta. Tässä siis "suurimmat kanadalaiset":

10. Wayne Gretzky – 894 runkosarjamaalia ja tukku muita ennätyksiä. Nykyään Phoenix Coyotesin päävalmentaja.9. Alexander Graham Bell – puhelimen keksijä. Osuvimpia Bellille tehtyjä kunnianosoituksia lienee Alivaltiosihteerin muinainen sketsi, jossa juuri puhelimen keksinyt Bell soittaa juuri fonografin keksineelle Thomas Alva Edisonille "maailman ensimmäiseen puhelintoivekonserttiin". Muutaman puhelun jälkeen miehet päätyvät toteamaan, että ohjelma voisi olisi hieman kiinnostavampi, jos maailmassa olisi useampia puhelimia ja fonografeja. Jotenkin noin se meni.


8. Sir John A. Macdonald – Kanadan ensimmäinen pääministeri (1867-73 ja 1878-91). MacDonaldin kaudella mm. perustettiin North West Mounted Police eli ratsupoliisi syrjäseutujen järjestystä valvomaan ja rakennettiin rautatie mantereen halki.


7. Don Cherry – jääkiekkovalmentaja ja -kommentaattori, kiekkokansan kulttuuri-ikoni.6. Lester B. Pearson – pääministeri vuosina 1963-1968, rauhanturvatoiminnan kehittäjä, ainoa kanadalainen joka on huomioitu Nobelin rauhanpalkinnolla.5. David Suzuki – geneetikko, ympäristöaktivisti ja tiedetoimittaja.4. Sir Frederick Banting – lääketieteen nobelisti, insuliinin kehittäjä.3. Pierre Elliott Trudeau – Trudeau tulikin jo tutuksi edellisessä merkinnässä. Katsokaa nyt vielä tämä pätkä. Katsokaa, mitä Kanadan pääministeri tekee. Yrittäkää kuvitella Matti Vanhanen, Paavo Lipponen tai ihan kuka tahansa Suomessa koskaan johtavaan asemaan noussut poliitikko tekemässä saman.2. Terry Fox – Foxin oikea jalka amputoitiin hänen ollessaan 18-vuotias, minkä jälkeen hän päätti juosta Kanadan halki, rannikolta rannikolle, kerätäkseen varoja syöpätutkimukseen. Taival jäi kuitenkin kesken, kun syöpä levisi keuhkoihin. Fox kuoli 22-vuotiaana. Kaveri juoksi silti 5373 kilometriä 143 päivässä. Siis melkein maratonin päivässä – ja tekojalalla... "Toivon maraton" oli tietysti valtava mediatapahtuma, ja CBC:n arkistoista löytyy koko joukko radio- ja tv-pätkiä matkan varrelta.Ja sitten se kaikkien aikojen suurin kanadalainen: Tommy Douglas. Valinta on jossain määrin yllättävä. Douglas ei ollut sota- eikä urheilusankari, vaan skotlantilaissyntyinen baptistipappi ja vasemmistopoliitikko. Douglasia arvostetaan ennen kaikkea Kanadan julkisen terveydenhuollon järjestelmän, Medicaren, "isänä".Suomessahan vastaavan äänestyksen voitti Mannerheim, kannoillaan Risto Ryti, Urho Kekkonen, Adolf Ehrnrooth, Tarja Halonen, Arvo Ylppö, Mikael Agricola, Jean Sibelius, Aleksis Kivi ja Elias Lönnrot. Siis neljä presidenttiä, neljä kulttuurihenkilöä, pari sotasankaria ja yksi tiedemies. Yllättävää kyllä, ei yhtään urheilijaa – Nykäs-Matti jäi yhdennelletoista sijalle...


Kanadassa puolestaan kärkikymmenikössä on kolme pääministeriä, kolme tiedemiestä, kolme urheilumaailman edustajaa (Foxin arvostus tosin nousee yleisinhimillisemmistä syistä kuin puhtaasti urheilusuorituksesta) ja voittajana ihan vain edistyksellinen sosiaalipoliitikko.Yhdysvaltain versiossa suurimmaksi amerikkalaiseksi (ja siellähän kaikki on tunnetusti SUURTA) valittiin Ronald Reagan. Tämä jo yksin kertoo sen, että siinä maassa on jotain todella, todella pahasti vialla.